Alltid redo

Min blogg har verkligen levt upp till sitt namn 
den senaste tiden!
Kycklingar, kycklingar, kycklingar...

Här kommer ett inlägg som därför kommer 
bryta av lite. Nämligen ett tips!
Ett superbra, supersmarrigt baktips, 
speciellt för oss som bor på landet och har en liten bit till affären.

Denna goda kaka är supergod, jättelätt att göra, går snabbt att göra och ingredienserna går att alltid ha hemma. Så är man alltid redo när det kommer gäster!

Du behöver 2 saker:
-En chokladkaka 200g från Marabou  (eller något annat märke)
-Smördegsplattor, djupfrysta från Ica. Men vill man göra det svårare så kan man ju baka själv.

Lägg chokladkakan ovanpå smördegsplattor, som du kavlat lite på, bara så att skarven mellan plattorna försvunnit.

Skär flikar ut från chokladkakan.

Och vik över flikarna,  så att du flätar in chokladen.


Sen penslar du på uppvispat ägg över kakan.

Och så strör du över flingsalt, hackad mandel och pärlsocker.
Sen in i ugnen. 200 grader. Ca 15-20 minuter, tills kakan fått lite färg.
MMMMUMS! 


Hoppas du får en fin vecka!!
(Jag missade faktiskt att ta bild när den var klar...)



Kommentarer
Postat av: Chokladälskaren

Det där ser otroligt gott ut! Ska nog göra en sådan i helgen! Tack för recept och finurlig idé!

Svar: Den är himmelsk!😋Smaklig måltid 😊kram/Anna
Kycklingmamman

2016-05-16 @ 18:38:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: