Skrollan och Pelle

God kväll,
 
Å va jag älskar mina barn. De är helt underbara och jag är så stolt över dem.
Men när de gått och lagt sig på kvällarna 
så infinner det sig ett lugn här hemma som är så ljuvligt och välbehövligt efter en dag med liv, rörelse, stojande och lekande... 
Så skönt!
 
Har din helg varit bra?
Förutom att David varit dunderförkyld och gått runt här som en vandrande bacillhärd...så har vår helg här hemma varit finfin! 
Idag föddes två lamm till, i skogen bredvid vår gård. Det var två veckor sedan som Madicken och Elisabet föddes, så de två lammen ser riktigt stora ut nu, jämfört med Skrollan och Pelle.
 
 
För övrigt håller jag på att byta lite plats på hönsen. Nu när våren är här så vill jag att alla ska få tillgång till daglig utevistelse,  så några av damerna har fått flytta från stallet ner till Ägglagård. Hedemoratuppen Olle-Benny och hans damer har fått en ny gård som de själva kan gå ut till. Men de har inte riktigt fattat hur än... Håller på att instruera dem i detta...
 
En fantastisk helg håller på att gå mot sitt slut. Hoppas veckan som kommer fortsätter med samma fina väder! 
🌻🌞
Vi hörs !

Fridolf

Godmorgon!

Bestämde mig för att starta dagen lite extra tidigt idag, så morgonpromenad är redan avklarad. Nu sitter jag hos kycklingarna en stund, innan jag ska ta mig lite frukost. 
 
Fredagar är ju nått speciellt. Förväntan, stundande fredagsmys med familjen och så (nästan) är alla på lite bättre humör just en fredag, och sådant sprider sig!
 
Idag, just nu på morgonen, hördes den första lite hesa galningen från FRIDOLF. Efter lite funderingar så blev det så han ska heta. Hedemoratuppen från min 6:e kull hedemorahöns. 
 
 
Nu tänkte jag knalla vidare mot hönsen...
Sen blir det frukost! 
Hoppas du får den bästa fredagen du kan tänka dig 😃 

Arla morgonstund

Goddagens! 
Vilken underbar dag! En sån dag när solen skiner in genom sovrumsfönstret och gör det bara omöjligt att sova en minut längre än till sju. trots att jag är ledig idag och mycket väl hade kunnat ta sovmorgon, om jag bara velat.
Men det vill man ju inte!
Nej, Olle och jag bestämde oss istället för att gå ut. Vi gick till kycklingarna och städade deras lilla hem. Öppnade dörren åt dem, så de kunde komma ut i solen och äta av det goda gräset.

Silkeshönsen har verkligen tagit väl hand om sina adoptivkycklingar! 
Men tyvärr är de väääldigt försiktiga. Riktiga hönsmammor faktiskt. Och då blir ju kycklingarna likadana. De vågar knappt gå utanför dörren. Håller sig alltid nere på golvet, fastän de flesta kycklingar i denna ålder brukar tycka det är roligare att vara på sittpinnarna...
Funderar på att presentera kycklingarna för en av mina hedemorahöns. Hedemorahöns är det en helt annan Go i. 
Här är kycklingen vi följt nu under några veckor. 
Jag har tappat räkningen på hur gamla de är nu...  7?
Jag gissade på att detta blir en tupp. Får se om jag får rätt...Lite tveksamt. 

Oj så otäckt att va ute. vågar jag?!

Marantuppar är snart lika stora som hönsen som tar hand om dem. Men större blir de!