Klok som en bok!

Du är fantastisk, aldeles underbar!
 
Det där kändes väl bra att höra! Erkän att du mår aningens lite lite bättre nu?!
Min snälla kloka pappa brukar ibland säga till mig att jag är klok (och eftersom han är heelt opartisk!) så är jag antagligen ganska klok. Ibland, iallafall!
När jag var (ännu) yngre än vad jag är nu, så kom jag på att om jag, på min mobiltelefon, lade in ett välkomstmeddelande som löd:
Du är bäst!
eller
Du är fantastisk, aldelses underbar!
(jag varierade dem lite..)
så blev jag på mycket bättre humör - varje gång jag startade min mobiltelefon (det här var på den tiden då man stängde av mobilen ibland...).
 
Jag är klok jag. Lite naiv också, kanske? Huvudsaken var väl ändå att jag blev på bättre humör och faktiskt kände mig aningens bäst, fantastisk och underbar -varje gång jag lyckats knappa in rätt pinkod på min mobil!
 
Jag tycker att vi behöver få känna oss bra, när det finns så mycket i vår värld som kan få oss att känna oss otillräckliga...
 
Pröva!
 
Du är bäst!
//Kycklingmamman

En mammas plikt?

God förmiddag, tillönskar jag dig, min kära läsare ;-)
 
Fram till början av mars i år var jag bara en (nästan) helt vanlig småbarnsmamma. Men så en fredag fick (eller köpte, rättare sagt) jag en kartong med tio små underbara dunbollar, kycklingar.
Jag tog dem till mitt hem. Bäddade åt dem i lekrummet.  Matade dem. Namngav dem. Beundrade dem. Började blogga om dem. Jag blev "Kycklingmamman". Och som mamma har jag, så gott jag kunnat, försökt uppfostra dem, städat efter dem, visat dem "världen" och sett dem växa upp från små hjälplösa bollar till stora, vackra, fjäderprydda höns och tuppar.
 
Mitt mål har hela tiden varit att se mina små dunprydda vänner lyckliga. (Här är det meningen att du ska fälla en tår över min hedervärda insats...!) Skulle livet inte bli långt, så ska det åtminstonne varit gott! Därför har jag och Emil, så ofta vi kunnat, skämt bort dem med majs och havregryn.
 
Nu inser jag, som den ansvarsfulla kycklingmoder jag är, att det är dags för mig att finna bra, ansvarsfulla och snygga hustrur åt mina pojkar! (-nej, inte åt Emil och Olle, åt dem kommer det aldrig finnas någon som är god nog). Så har du några vackra, omtänksamma hönor, med båda fötterna på jorden, som du tror skulle vara goda nog åt mina fina, starka ungtuppar? Hör av dig med din ansökan -kanske är det just dina höns som har turen att få tillhöra en av mina tuppars harem.
 
(Jag vill bara klargöra att jag inte är för harem när det gäller andra individer än just höns! -Ja, så ingen missförstår och tar illa upp!)
 
Ha det bäst
//Kycklingmamman
 
 

Barnfritt och fullfart!

 
Som om han inte redan var kort... ;-)
 
För ett par helger sedan var min rara lilla syster barnvakt åt mina trevliga barn :-)
Och min mamma tyckte att det verkade vara så trevligt (att slippa några timmars nattsömn ?), så hon erbjöd sig att vara barnvakt denna helg :-)
-Tack så mycket, svarade vi!
 
Slappa, gjorde vi ju förra gången vi hade barnvakt, så denna helg passade vi på att:
- Deklarera
-Gräva ett djupt hål
-Tända eld på tomten (nej, inte Tomten utan tomten...)
-Göra klart hönsgården
 
och ja, bara ha det bra :-)
 
Ha det bäst!
/Kycklingmamman