Positiv laddning


God morgon, kära du! 
Denna promenad tog jag tidigt igår morse. Tänk så stilla och fridfullt allt är på morgonen. 
Och så effektivt man vaknar till! Sedan smakar det så bra att gå in och äta frukost, läsa tidningen... Inbland innan de andra ens hunnit vakna.
Idag tog jag ingen promenad. Idag fixade jag hos hönorna lite extra istället.
De gör också att jag vaknar till.


Här om dagen befann jag mig hemma hos min kompis C. 
Vilken jättemysig eftermiddag vi hade! 
En av Cs hönor hade fått kycklingar. 
Och vad hon tog väl hand om dem! 


När det serverades bröd, så plockade den lilla hönsmamma brödbitarna och sprang sedan iväg med dem till sina små. Delade ut åt alla och en var, så att även den mest försiktiga lilla kycklingen fick smaka...


Precis så som jag kommer att få göra med 
mina kycklingar om några veckor.

Hittills har mina kycklingar bott i en flyttkartong.
Men varje eftermiddag har Ica 
(kycklingen från Ica) och ev någon mer
 hoppat ur lådan. 
Och springer runt i övriga rummet.


Så nu har de fått en större låda att bo i. 
Med högre väggar.


Japp, så här ser det ut hemma hos oss.
Hihi, jag som aldrig mer skulle ha 
hönor inomhus...
Men när kycklingar är 
så här små 
dammar de inte så mycket. Än.

Hoppas din dag blir fin.
Själv ska jag hålla i utbildningen hela dagen.
Det brukar vara väldigt roligt.
Men jag blir trött....
Ikväll väntar dock tjejmiddag,
 så det piggar upp igen.
Ha det  bäst! 


Alltid redo

Min blogg har verkligen levt upp till sitt namn 
den senaste tiden!
Kycklingar, kycklingar, kycklingar...

Här kommer ett inlägg som därför kommer 
bryta av lite. Nämligen ett tips!
Ett superbra, supersmarrigt baktips, 
speciellt för oss som bor på landet och har en liten bit till affären.

Denna goda kaka är supergod, jättelätt att göra, går snabbt att göra och ingredienserna går att alltid ha hemma. Så är man alltid redo när det kommer gäster!

Du behöver 2 saker:
-En chokladkaka 200g från Marabou  (eller något annat märke)
-Smördegsplattor, djupfrysta från Ica. Men vill man göra det svårare så kan man ju baka själv.

Lägg chokladkakan ovanpå smördegsplattor, som du kavlat lite på, bara så att skarven mellan plattorna försvunnit.

Skär flikar ut från chokladkakan.

Och vik över flikarna,  så att du flätar in chokladen.


Sen penslar du på uppvispat ägg över kakan.

Och så strör du över flingsalt, hackad mandel och pärlsocker.
Sen in i ugnen. 200 grader. Ca 15-20 minuter, tills kakan fått lite färg.
MMMMUMS! 


Hoppas du får en fin vecka!!
(Jag missade faktiskt att ta bild när den var klar...)

Rent vatten!

Hej!

Nått jag verkligen tycker är hopplöst
är att hålla rent i dricksvatten hos kycklingar!
Det tar ju typ någon minut efter att jag bytt till nytt vatten i vattenbehållaren hos dem
sen är vattnet återigen nedsmutsat med bajs och strö...

Men nu har jag hittat den perfekta lösningen!


En nappen i botten på en yoghurtburk! 
Jag är nästan lycklig nu!!
Eller jo, jag är lycklig nu!!!
😊