En mörk afton, självbild och påskgodis

 
Det var sen mörk kväll och den lilla familjen var på väg hem från några dagars välbehövd semester. Nu rullade deras bil in på den grusade uppfarten. Bilens motor stannade och ut skuttade en - på påskgodis- något välgödd kvinna i 30-års ålderna ut. Strax var hon framme vid det gula huset, nu var det bara några sekunder kvar... Nyckeln sattes i dörren, handtaget trycktes ned och kvinnan stormade in i huset.
- Smååå kyckingaaaj, nu äj jag himmaaa!
De oskyldigt sovande små (?) kycklingarna (?) stelnade till. Vad var det?! Kunde det vara...?
Snart uppenbarade sig den påskgodisfyllda kvinnan i dörröppningen. Där stelnade hon till. För buren hon en gång lämnat nio små kycklingar i, var inte längre...
...en bur med nio små kycklingar i!
Neeej! Ring inte länsstyrelsen, snälla du! Jag skojjade ju bara! ;-)
 
Ja, eller nästan! - Det var ju naturligtvis en slimmad, vältränad snygg (skulle nästan vilja drifta mig till att säga klok också!) 30 åring som smidigt släntrade fram till kycklingburen och (klok som hon var) konstaterade att
-jo, kycklingarna hade blivit större. Som små minihöns!
Påskgodis har de förståss också fått.
Nu skulle jag vilja passa på att rikta ett varmt tack till mina snälla kycklingvakter! -Tack! :-)
 
Idag har vi byggt vidare på hönshuset!! Bilder kommer senare :-)
 
Ha det bäst!
 
/kycklingmamman
 
Sitter du och funderar på vem den snygga 30-åringen var??! Nej men, kära (lilla) du, det var ju förstås JAG!
... det måste du väl förstått ..! ;-) 
 
 
 

andas in...andas ut...njuuut!

God förmiddag, vännen!
 
Solen skiner, det är lite kallt ute men visst känns det som att våren kommer nu?!
Långfredag. Då ska man väl ha lite tråkigt, egentligen, va? Tror ändå att denna dag kommer bli precis lika härliga som de andra dagarna vi haft här.
(Å, jag håller väl inte på att bli en sån där jobbig typ som bara skryter om hur "uuunderbart" jag har det? Säkert? -Va bra!)
 
Nu ska jag ta en promenad! :-)
 
"Enjoy this moment, this moment is your life!"
 
Ha det bäst!
//Kycklingmamman

Om kycklingar kunde skriva...

Bäste, du den stora,
Tack för ditt brev!
Eftersom du uppenbarligen verkar vara väldigt fäst vid oss så kände vi att vi ju, för att göra dig lite glad, kunde skicka dig ett svar tillbaka.
Roligt att höra att ni har det bra! Vi har det också bra :-)
 
Minns du att du sa, innan du åkte, att du borde sätta ihop buren med hjälp av buntband, för att göra den riktigt säker?
Och att du sen inte gjorde det, eftersom du trodde att den nog var tillräckligt rymningssäker ändå?
 
Du vet tydligen inte att just Hedemorahöns växer upp till sin dubbla storlek mellan sin 4:e och 5:e levnadsvecka? Tur att buren inte var särskillt rymningssäker! Vi skulle aaaldrig fått plats på 3 kvm nu! Vi flyttade ut till köket istället. Men brandmännen som utredde brandorsaken upplyste oss om att det är direkt olämpligt att ha nio unghöns/ tuppar sovandes bakom kylskåpet. Så medan köket saneras så flyttade vi in i vardagsrummet istället. Härligt med lite större ytor att röra sig på, tyckte vi alla!  Och vitrinskåpet -vilken underbar sittplats! Ja,efter sen vi tömt det förstås. Kristallkronan är förstås inte heller så dum. Det har dock varit lite problem med att få igång TV:n. Vi har minsann hjälpts åt alla nio att picka på skärmen, men utan resultat...Till slut var det någon som kom på att man nog behöver trycka riktigt hårt på skärmen, för att få den att starta, men när vi provade det så ramlade hela TV:n ner från väggen. Det var lika bra det, skaffa er en TV som fungerar istället!
 
Kycklingvakten hälsar förresten att ni nog bör kolla upp varför det inte går att nå er på mobiltelefonerna. Det har ringt som bara den från era mobiler, tänk så slarvigt av er att glömma dem! Vilket oljud, det var faktsikt riktigt skönt när de där två maskerade männen kom och hämtade dem härom natten! Nu är det dessutom ännu mer yta att röra sig på här hemma, ljuvligt! Men synd att det drar så från fönstret... Vi flyttar nog upp till övervåningen nu ikväll.
 
Ha nu en fortsatt trevlig semester, så ses vi när ni kommer tillbaka!
Hälsningar
Astrid med vänner
 
In my bad dreams.... Vaknar upp alldeles kallsvettig!
Skickar ett SMS till kycklingvakten. Allt är bra hemma. *Puh*, skönt!